Samsung | CES 2017

Link je miniaturní NAS do kapsy. Umí i LTE a pojme až 2 TB dat

Na CES 2017 se objevila malá krabička zdánlivě připomínající nějaký bluetoothový reproduktor. Umí ale zajímavější věci – uchová až 2 TB dat, přičemž si je umí průběžně vyměňovat až se sedmi zařízeními. Samozřejmě bezdrátově, a to prostřednictvím Wi-Fi, Bluetooth nebo i LTE. Jmenuje se Link a nabízí jí startup Fasetto.

Stěžejními funkcemi připomíná Link klasický NAS, v podstatě se tak může i zcela chovat. Můžete z ní streamovat data do připojených telefonů, tabletů nebo jiných počítačů. A samozřejmě to funguje i naopak, takže například videa a fotky z telefonů může Link okamžitě přijímat a ukládat do svého úložiště.

276555473
Malá krabička s velkou pamětí a možnosti streamování. Vestavěná baterie vydrží až 5 hodin streamovat a 2 týdny udrží zařízení v pohotovosti. Chcete víc? Nebo modul LTE? Stačí zespod připojit přídavný modul.

Uvnitř krabičky je SSD v podobě přímo osazeného čipu od Samsungu přes rozhraní NVMe. Základní kapacita je 256 GB (vyjde na 349 dolarů, tj. cca 10 700 korun s daní), vrcholný model nabídne 2 TB (cena 1 149 dolarů, tj. 35 tisíc korun s daní).

494481550 491175817
101236803
Link jsme si na CES mohli prohlédnout. Je malý, robustní a modulární systém zde dává smysl. Jednotlivé díly se do sebe zamknou pootočením, celek bezvadně drží.

Potřebný výkon zajišťuje osmijádrový mobilní procesor Exynos 7420 rovněž od Samsungu, dále jsou k dispozici 4 GB paměti RAM. Zařízení se nabíjí konektorem USB-C, který zajišťuje i případnou drátovou konektivitu s počítačem. Spoléhá se ale především na Wi-Fi 2×2 MIMO, 802.11ac.

Zařízení je modulární. Přídavným modulem může být například akumulátor navíc anebo LTE modul s konektivitou v mobilních sítích. Zařízení je vodo a prachotěsné. Pokud se vám Link zalíbil, můžete si ho předobjednat.

Diskuze (6) Další článek: Hardware je těžký: chytrý dron Lily nebude, firma vrací peníze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,