Mapy.cz dostanou turistické mapy Evropy, a to i offline do mobilu

 

Seznam.cz dnes představil novinky pro svou mapovou službu Mapy.cz. Ačkoli už letos službu výrazně inovoval, dočkali jsme se poměrně významné dávky dalších novot. Předně přibydou také turistické a cykloturistické podklady pro Evropu. Seznam opět bude čerpat převážně z OpenStreetMap a je chvályhodné, že mapoví editoři Seznamu zjištěné chyby zpětně předají otevřenému projektu.

875808367 
Generální ředitel Seznamu Pavel Zima ukazuje, jak uživatelé Mapy.cz využívají mapové podklady. Česko pochopitelně s náskokem vede.

Také mobilní aplikace pro platformu Android se dočká výrazného vylepšení, nově totiž zvládne stáhnout mapové podklady Evropy do paměti telefonu a umožní použití map offline. Zatím to má ale omezení – v offline režimu zatím nefunguje hledání. To lze využít až po připojení k internetu, v tom případě se ale stáhnou jen datově nepříliš náročné informace s výsledky hledání, nikoli samotné mapy.

83687713 
Do mobilu bude možné stáhnou mapy Evropy pro offline použití. Zatím jen do Androidů

Mapa celé Evropy by pochopitelně zabrala mnoho gigabajtů, proto aplikace umožní stažení pouze vybraných zemí. Nejobjemnější budou Německo či Francie, které zaberou cca 1,6 GB prostoru. Pro srovnání, Česko má cca 500 MB a Chorvatsko 100 MB.

Novinky budou dostupné během října. 

 

Diskuze (28) Další článek: AMD se připravuje na uvedení Radeonu R9 380X

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,