Mark Zuckerberg potvrdil, že nemá plány stát se prezidentem USA

I když je nový prezident Donald J. Trump v úřadu teprve několik dní, už se pochopitelně spekuluje o tom, kdo se bude o tento post pokoušet za další čtyři roky. Už před nějakou dobou se tak objevily informace, že ve hře by mohl být i známý Mark Zuckerberg, zakladatel a současný šéf Facebooku.

Jak upřesnil web Buzzfeed, důvodem těchto spekulací je několik. Mark Zuckerberg totiž v posledních měsících projížděl státy USA a navštěvoval různé komunity a lidi, od kterých zjišťoval, jak žijí, pracují a jak přemýšlí o budoucnosti. I když oznámil, že je ateista, sám věří, že náboženství je důležité. To pochopitelně reflektuje současný stav, protože většina obyvatel USA je věřících. Mark Zuckerberg také do Facebooku najal bývalého manažera prezidentské kampaně Baracka Obamy nebo třeba bývalého fotografa z Bílého domu

Mark Zuckerberg si jistě zaslouží uznání za to, že dokázal „sjednotit“ nejvíce lidí na naší planetě v rámci jedné platformy (více než 1,8 miliardy), která umožňuje otevřenou komunikaci a sdílení informací. Taková „dovednost“ je jistě důležitou vlastností jakéhokoli prezidenta. Nicméně na přímou otázku, zda má Mark Zuckerberg v plánu se ucházet o post příštího prezidenta USA, odpověděl „Ne.“.

Za čtyři roky bude šéfovi Facebooku 36 let, což je o jeden rok více, než je pro tento post minimální věk. Je tak možné, že se věci změní až v budoucnu, obzvláště po současném prezidentovi, který vzbudil kontroverzní ohlas i mezi moderními technologickými společnostmi.

Zdroj obrázku: Goverment.ru

Diskuze (19) Další článek: Chromebooky ožívají. Dell nasadil nový model s perem a dotykovou obrazovkou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,