Microsoft se chlubí: 1,2 miliardy lidí používá Office, aplikací už je 669 tisíc

Microsoft se pochlubil novými čísly, kterých se mu podařilo dosáhnout. V interaktivní grafice je pár zajímavých údajů, z nichž zaujme například počet uživatelů programů Office. Těch je prý 1,2 miliardy. Toto číslo bude jen odhadem vyplývajícím z prodejů licencí, ale jednoznačnějších už je například 400 milionů aktivních uživatelů služby Outlook.com, tedy e-mailu a webové kanceláře.

Klepněte pro větší obrázek 
1,2 miliardy lidí prý používá Microsoft Office

Sledované rozšiřování instalací Windows 10 zatím Microsoft nepodpořil novým oficiálním číslem a zůstává u 75 milionů. Jenomže podle zatím neoficiálních údajů už se povedlo překročit 100 milionů. K vytyčené miliardě je to ale ještě pořádný kus cesty.

Zajímavé je rovněž sledovat, jak se zvyšuje počet aplikací ve Windows Store. Už jich je k dispozici 669 tisíc. Do tohoto počtu jsou souhrnně započítány aplikace pro počítač/tablety a telefony, ačkoli většina z nich ještě nejsou aplikace univerzální a dostupné na všech platformách. Impozantní číslo však hatí skutečnost, že to stále není až tak vidět v praxi.

3 miliardy provolaných minut na Skypu každý den, 20 % virtuálních strojů na platformě Azure běžících pod Linuxem, 100 milionů stažení mobilních Office pro iOS a Android, 1,65 milionu studentů zapojených do Imagine Cupu… to jsou další čísla, kterými se Microsoft aktuálně pochlubil. 

Klepněte pro větší obrázek 
V centrále Microsoftu mají zjevně rádi hranolky
Diskuze (15) Další článek: Papírovou krabičku pro virtuální realitu nabídne po Googlu i Microsoft

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,