Microsoft ukončí podporu IE 8, 9 a 10. Poslední záplata vyjde 12. ledna

Ačkoliv vyšla první verze IE 8 v říjnu 2009, Microsoft pro něj stále vydával aktualizace. Ty však ukončí příští úterý a společně s osmičkou to odnese i IE 9 a 10. Microsoftu se tak otevře další cesta, jak přimět uživatele k používání poslední verze IE 11, případně prohlížeče Edge.

Internet_Explorer_8.png
Internet Explorer 8 je stále podporován Microsoftem. Poslední aktualizaci obdrží příští úterý

12. ledna obdrží uživatelé aktualizaci s označením KB3123303, která přinese speciální notifikace do starších verzí prohlížečů. Ty budou radit k upgradu na Internet Explorer 11 nebo k přechodu na Windows 10 s prohlížečem Edge. Upozornění se budou týkat uživatelů Windows 7 a Server 2008 R2. Microsoft však na svém webu vydal návod, jak tyto notifikace deaktivovat v systémových registrech. Ten směřuje především do firemního prostředí, kde není možný uprgade třeba z důvodu nekompatibilních interních aplikací.

Microsoftu po tomto datu tak zůstanou pouze dva prohlížeče s podporou. Podle webu Statcounter používají staré verze prohlížečů nízká procenta uživatelů. V případě IE 8 to je 2,04 %, u IE 9 pak 1,56 % a IE 10 využívá 1,5 % uživatelů. 

Diskuze (28) Další článek: Razer má opravdový herní ultrabook. Lze k němu připojit externí grafiku [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,