Mapy.cz | Seznam.cz | Mobility

Mobilní Mapy.cz už navigují i ve stabilní verzi a Seznam se pochlubil, co má dále v plánu

Turistická navigace v mobilních mapách od Seznamu je nyní k dispozici pro všechny uživatele. Firma ji během léta testovala skrze uzavřenou betaverzi, kterou vyzkoušelo 6 500 dobrovolníků. Nejvíce se zapojili cyklisté.

Hlasový navigátor je k dispozici v aplikaci pro Android a iOS, a přestože je primárně určená k turistice, zvládne i automobilovou navigaci nejen v ČR, ale i v Evropě a na dalších kontinentech.

941404895 22489835
Mapy.cz na mobilu a jejich nová hlasová navigace

Původně aplikace používala hlas ze staršího systému SmartMaps, který Seznam před lety koupil, nově ale nabízí i možnost použití některé z nainstalovaných TTS technologií na mobilu pro syntetický hlas. Další novinkou je schopnost navigace v tunelech, takže dočasná ztráta signálu GPS by neměla být problém.

Zatímco v ČR a na Slovensku používají Mapy pro výpočet trasy vlastní algoritmus, pro navigaci na zahraničních cestách v Evropě, Americe, Austrálii a Africe pak OSRM – Open Source Routing Machine, který nemusí dosahovat takové přesnosti. Mělo by to však být jen dočasné řešení.

Vývoj navigace na Mapy.cz pokračuje. V dalších měsících bychom se tedy měli těšit na dopravní informace, navigaci v pruzích, další navigační hlasy a offline plánování a vyhledávání, které nám slíbil i manažer map od Seznamu Martin Fuks v našem červnovém speciálu Týdne Živě.

Diskuze (17) Další článek: Google možná končí se značkou Nexus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,