Napište konfiguraci svého PC, my poradíme jeho nejlepší upgrade

Zadýchává se váš počítač? Nestačí na běžnou práci, úpravu fotografií nebo nejnovější hry? Poradíme, jak nejlépe upgradovat.

Výhodou klasických osobních počítačů proti stále tenčím a menším notebookům je jejich možný a poměrně snadný upgrade. Vzhledem ke zpomalení růstu výkonu procesorů mohou i několik let staré kousky stále skvěle posloužit. Hráčům prospěje výměna grafické karty, starší počítače pokropí živou vodou rychlý SSD disk.

Vždy se musíte rozhodnout, zda se ještě vyplatí investovat do staršího počítače, anebo jej raději za pár korun prodat a koupit nový. V prvním případě pak musíte ohlídat kompatibilitu nových komponent s těmi stávajícími. To už ale bude úkol pro nás.

Stačí, když nám do diskuse napíšete vlastní konfiguraci počítače, a na co jej nejčastěji využíváte:

Zajímá nás:

  • Procesor
  • Základní deska
  • Kapacita paměti RAM (vč. osazení modulů, např. 2× 1 GB)
  • Grafická karta
  • Pevné disky
  • Zdroj (především výkon)
  • Operační systém

U vybraných sestav navrhneme nejlepší i cenově nejvýhodnější upgrade. Článek vyjde v Computeru 3/16 a poté i zde na Živě.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Diskuze (190) Další článek: 10 doplňků pro Google Chrome, které usnadní surfování

Témata článku: , , , , , , , , , , ,