Nebaví vás prodávat nepotřebné věci přes internet? Aukro to teď udělá za vás

Aukro spustilo novou službu, která uživatelům usnadní prodej zboží přes internet, a zároveň naplní databázi atraktivními položkami pro kupující. Všechny své nepotřebné věci zabalíte do jedné velké krabice a dál už se nemusíte starat o její odvoz, nafocení předmětů, jejich popis a vystavení na Aukru. Za službu přímo nezaplatíte nic, odměnu si provozovatel služby odečte až jako provizi z prodaných věcí.

538798376

Princip to není nový a na českém trhu už existuje například v podobě služeb Prodejtodal.cz nebo Bazarobot.cz. A právě druhá zmiňovaná technicky zajišťuje službu i pro Aukro.

Provize za prodej zboží jsou následující:

  • do 29 Kč: 90 % z prodejní ceny
  • 30 – 3 333 Kč: 30 % z ceny + 13 Kč
  • 3 334 – 9 999 Kč: 20 % z ceny + 13 Kč
  • 10 000 Kč a více: 10 % z ceny

Částky jsou to tedy docela citelné, na druhou stranu je v nich kromě práce s prodejem zahrnuto i poštovné. A to jak ze strany od vás, tak potom k novým majitelům jednotlivých předmětů. Předměty, které nebude možné prodat, vám budou zaslány zpět rovněž zdarma.

342431240 
Příklad provize

Ceny a podmínky jsou podobné i u konkurenčního Prodejtodal.cz, jen s trochu jiným odstupňováním. Výhodná 10% provize tam začíná už od dvou tisíc. U dražších věcí než 5000 Kč ale vychází nejvýhodněji Bazarobot, který má provizní strop na 499 Kč. V převleku za Aukrobota však tento limit nemá a 10% provizi účtuje u libovolně vysoké částky. 

Aktualizováno:  K ceně služeb Prodejtodal a Bazarobot se ještě zvlášť připočítává standardní provizní poplatek za prodej zboží na Aukru (jednotky procent, dle typu zboží). Cena Aukrobota již toto zahrnuje. 

Diskuze (14) Další článek: Konec levné taktovací pohádky, Intel zakročil proti overclockingu procesorů Skylake

Témata článku: , , , , , , , , , ,