Nejhloupější trend Computexu? Počítače v batohu pro hraní ve VR. Už se přidalo i MSI

Virtuální realita je tématem roku a aktuálního trendu se snaží chytit nejen výrobci brýlí jako Oculus či HTC. Velkým tématem jsou také dostatečně výkonné počítače, které si poradí minimálně se 4K rozlišením při dostatečné snímkovací frekvenci – ideálně tedy 60 FPS. Na právě probíhajícím Computexu se však ukázalo několik výrobců, kteří se rozhodli tyto stroje přivázat hráčům na záda.

3.JPG
Lákalo by vás hraní ve virtuální realitě s pětikilovým batohem na zádech? (zdroj: Tom's Hardware)

O MSI a jeho Backpack PC jsme psali již minulý týden, kdy společnost naznačila některé z novinek. Nyní však víme další podrobnosti a především hardwarové specifikace. V plastovém batohu se bude ukrývat běžná deska MSI Z170, v níž budou osazeny procesory Intel Core i7 poslední generace Skylake. O dostatečný grafický výkon se potom postará karta Nvidia GTX 980, nicméně podobně jako u procesoru bude možný její upgrade třeba za GTX 1080. Větší úpravou ze strany MSI bude pouze na míru vyrobený adaptér, který grafické výstupy a potřebná USB vyvede na horní stranu batohu. Tím pádem bude možné brýle pro VR připojit poměrně krátkým kabelem.

Uvnitř se budou ukrývat baterie, které uživí počítač po dobu 60-90 minut, což by bylo pekelně málo pro běžné hraní, nicméně pro virtuální realitu to může být dostačující doba. Ostatně počítač bude vážit kolem pěti kilo, což na pohodlí zrovna nepřidá podobně, jako nutné zahřívání stroje a následné pocení.

Vzhledem k osazeným komponentům a určení Backpack PC se nedá počítat s nijak výhodnou cenou a počítače v batohu se pravděpodobně nestanou velkým hitem. Jejich uplatnění vidíme maximálně ve specializovaných hernách, kde si zájemce zaplatí za hodinu hraní (kterou tak akorát baterie zvládnou) a potom jej spokojeně odloží.

Diskuze (28) Další článek: Windows 10 nabídnou libovolně dlouhé cesty k souborům

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,