Hardware | Pevné disky

Nejjednodušší záloha do cloudu: Seagate má nový disk Duet, jenž obsah rovnou nahrává na Amazon Drive

Výrobce disků Seagate se spojil s Amazonem a společně představili externí úložiště Duet. Na první pohled se jedná o velmi tenký externí disk. Nabízí však funkci, kterou ocení především méně zkušení uživatelé hledající co možná nejjednodušší zálohování.

Díky spolupráci s Amazonem je totiž veškerý obsah disku s kapacitou 1 TB automaticky synchronizován na úložiště Amazon Drive. Ideálně se tak hodí jako druhá záloha třeba pro domácí alba, ale i důležité soubory. Cloudové úložiště Drive od Amazonu je samozřejmě placenou službou a s diskem dostane uživatel jeden rok bezplatného tarifu. Po uplynutí této doby je již třeba platit – ročně vyjde neomezená kapacita na 60 dolarů, tedy nějakých 1 500 korun.

duet_01.jpg
Seagate Duet - cokoliv na něj zkopírujete se automaticky synchronizuje na Amazon Drive

K synchronizovaným datům se lze dostat také z mobilních aplikací, jež Amazon nabízí, či přímo z webového rozhraní.

Disk míří především na běžné uživatele, kteří chtějí co nejméně nastavování. Ostatně Seagate disk dodává s přehledným tutoriálem, který poradí, jak jej začít používat a jakým způsobem jej propojit s Amazon Drive. Pokročilejší uživatelé si podobnou funkčnost připraví s libovolným diskem a oblíbeným úložištěm – ať už je to Dropbox, OneDrive nebo Amazon Drive.

Disk se začne prodávat ve Spojených státech za cenu 100 dolarů, tedy asi 2 500 Kč. Oproti běžným diskům s kapacitou jednoho terabajtu tak jde o pěti set korunový příplatek.

Diskuze (15) Další článek: ASUS ZenBook 3 se začal prodávat v Česku. Je ve všem lepší než MacBook, ale bude to stačit?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,