Netflix a české titulky: Stačí stáhnout chytrý doplněk

  • České titulky na Netflixu zatím chybí stejně jako dabing
  • Jednoduchým postupem však lze vložit kterékoliv titulky z webu
  • Základem je jednoduchý doplněk pro prohlížeč Chrome

Netflix včera rozšířil svoje služby prakticky do celého světa a Česká republika není výjimkou. I bez VPN a dalších pomocníků si tedy můžeme vychutnávat nejrozšířenější službu pro streamování filmů a seriálů. Netflix však zatím není lokalizován do češtiny a chybí jak dabing, tak titulky. Minimálně v druhém případě však nejde o nic strašného, jednoduchým postupem lze nahrát titulky externí.

Super Netflix a SubFlicks

Vše stojí na doplňku Super Netflix, který lze stáhnout pro prohlížeč Chrome. Do videa přidá několik prvků pro podrobnější nastavení streamu a také možnost použít vlastní titulky. Do Chromu doplněk nainstalujete jediným kliknutím.

obrázek 001.jpg
Prvním krokem je instalace doplňku Super Netflix pro Google Chrome

Dalším krokem bude stažení externích titulků. Ty jednoduše najdete na svém oblíbeném webu s titulky. Tradičně je stáhnete ve formátu SRT, kterému však Netflix a tedy ani doplněk Super Netflix nerozumí. Je tedy nezbytné je převést do formátu DFXP, s nímž si služba poradí.

Zamiřte tedy na web SubFlicks, který slouží především k tomuto jedinému účelu. Po kliknutí na možnost Choose Subtitle File vyberte na disku původní soubor s titulky SRT. Okamžitě je můžete stáhnout ve formátu DFXP po kliknutí na Download.

obrázek 002.jpg
Titulky z formátu SRT do DFXP převeďte pomocí služby SubFlicks

Před samotnou procedurou lze použít vyhledávání v již převedených titulcích ve spodní části webu. Třeba budete mít štěstí a titulky do češtiny pro konkrétní seriál či film již někdo převedl.

Načtení externích titulků

Poté co máte na disku uložené titulky ve formátu DFXP se můžete přesunout na Netflix a v něm si běžným způsobem spusťte vybraný film či díl seriálu. Díky doplňku Super Netflix v pravém horním rohu přibyla trojice ikon. Dvě z nich slouží pro analýzu přehrávání a případně ruční výběr vhodného serveru. Nás však zajímá hned první tlačítko s všeříkajícím popisem.

obrázek 004.jpg
Pro vložení vlastních titulků stačí kliknout na nové horní tlačítko

Po kliknutí vyberte v běžném okně převedený soubor DFXP, čímž se titulky načtou. Pokud se nezačnou zobrazovat automaticky, zamiřte do spodní lišty, kde v nabídce titulků najdete i vámi nahraný soubor DFXP.

obrázek 005.jpg
Externí titulky lze přepnout stejně jako ty původní z Netflixu

Načtené titulky jsou zobrazovány stejně jako ty interní z Netflixu. Proto lze jejich velikost, barvu či stín upravovat přímo v nastavení služby. Stačí zamířit do nastavení (Your Account) a zvolit možnost Subtitle appearance.

obrázek 006.jpg
Jednoduše lze natavit velikost i barva titulků

Celý tento postup možná budete muset několikrát zopakovat. Problémem je totiž především časování externích titulků, které jsou připraveny pro televizní či DVD verze seriálů a filmů. V mnoha případech tedy titulky nebudou sedět a bude muset přijít na řadu přečasování. Na to však pamatuje služba SubFlicks, kde jste si jistě všimnuli volby Resync Subtitle. Zde můžete zvolit konkrétní zpoždění nebo naopak zrychlení titulků.

obrázek 003.jpg
Nesedí-li časování, je třeba využít Resync ve službě SubFlicks
Diskuze (99) Další článek: Notebook Razer Blade Stealth na vlastní oči: ultrabook s grafikou v krabici [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,