Apple | Notebooky | Počítače

Nové Macbooky Pro a Air přijdou v říjnu. Apple konečně ukáže 5K monitor

Nový iPhone bude představen již za pár dní - Apple svolal tradiční podzimní keynote na 7. září. Zde však půjde čistě o mobilní zařízení a také oznámení finálních verzí systémů macOS a iOS. Nových počítačů se však dočkáme také velmi brzy - podle Bloombergu to bude v průběhu října.

Novinky přijdou u Macbooků Pro, do kterých by měl směřovat nový OLED panel nahrazující funkční klávesy. Nebudou chybět ani výkonnější procesory a s velkou pravděpodobností také několik konektorů USB-C s rozhraním Thunderbolt 3.

Nové modely prý Apple chystá v řadě All-in-one počítačů iMac. Zde by se mělo jednat především o novou generaci grafik, které by mělo dodat AMD. Nejvýkonnější iMac dneška s 5K displejem obsahuje kartu Radeon R9 M395 s kapacitou GDDR5 paměti 2 GB. Upgrade by tedy byl na místě.

U Macbooků Air by se mělo jednat vedle nových komponent také o přidání konektoru USB-C. Zároveň se však nečekají změny v jejich displejích - i nadále tak budou pravděpodobně nejlevnější Macbooky vybaveny TN panely s rozlišením 1 366 × 768 (11") a 1 440 × 900 (13").

V říjnu by měl konečně dorazit také nový monitor Applu, který by nahradil zastaralý Thunderbolt Display. Ten byl v posledních měsících stažen z fyzických ochodů i z Online Apple Store. Od nového modelu čekáme rozlišení totožné jako u nejdražšího iMacu, tedy 5 120 × 2 880. Neměl by chybět Thunderbolt 3 v konektoru USB-C pro řetězení a napájení více monitorů, disků či dalších zařízení.

Diskuze (36) Další článek: Chrome už má nativní podporu pro Chromecast i ve své stabilní verzi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,