Nový Xbox zamíří do e-shopů za dva týdny, předobjednávat můžete už dnes

Na červnovém veletrhu E3 představil Microsoft vylepšenou herní konzoli aktuální generace Xbox One. Do názvu přidal písmeno S, které znamená Slim. Nový Xbox je totiž o 40 procent menší i přes vyšší výpočetní výkon a napájecí zdroj integrovaný do těla. Nyní se konzole dostane mezi koncové uživatele a to i v případě Česka – předobjednávat můžete již nyní třeba na českém Microsoft Store. Finálně se konzole začne prodávat 2. srpna.

458147396.png
Xbox One S

Microsoft nasadil cenu za Xbox One S na 10 699 Kč. Dodávat jej přitom bude ve verzi s pevným diskem o kapacitě 2 TB. Následně by se měla dostat do prodeje také verze s 1TB diskem za 9 500 Kč. Původní Xbox One je nabízen ve verzi s polovičním diskem za 7 990 Kč.

Bílý Xbox je připraven pro 4K i když zatím jen v případě filmů. Do her přijde alespoň podpora HDR, které se postará o další vylepšení obrazu. Ke konzoli bude Microsoft přidávat nový ovladač, který se naučil i Bluetooth. Bude jej možné použít se smartphony nebo bezdrátově s počítačem. Aktuální Xbox Controller je taktéž možno připojit k počítači, ale pouze kabelem s konektorem microUSB.

Diskuze (9) Další článek: HAL3000 Intel Media Creation Extreme - zažene hlad po výkonu procesoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,