Nvidia Tesla M10: čtyři grafická jádra a 32 GB paměti na jedné kartě

Nvidia přinesla do segmentu virtualizačních serverů novou kartu, která zaujme především svými netradičními parametry. Její základ totiž tvoří hned čtveřice grafických jader s předchozí architekturou Maxwell. Nvidia ji bude používat ve svém řešení Grid a stejně tak může pohánět grafické operace na virtualizovaných pracovních stanicích.

NVIDIA-Tesla-M10-Graphics-Card-635x427.jpg
Nvidia Tesla M10 (zdroj: iyd.kr)

Celkem disonuje karta 2 560 stream procesory, kdy jich každé jádro GM107 má k dispozici 640. Podobně potom každé GPU pracuje s 8 GB operační paměti typu GDDR5. Výsledkem je možnost paralelně obsluhovat až 64 uživatelů, případně 28 při streamování Full HD obrazu se snímkovacích frekvencí 30 FPS. Pro komprimaci je potom využit kodek H.264.

I přes tyto parametry má TDP hodnotu 225 W a karta jako taková je chlazena pasivně. Vzhledem k jejímu určení se však dají v serverových racích předpokládat mnohem přijatelnější podmínky pro tento způsob chlazení.

Tesla M10 se zařadí po bok modelů M6 a M60. Nvidia však zatím neposkytla informace ani o ceně, ani o případné dostupnosti na trhu.

Diskuze (3) Další článek: Jen s koňskou dávkou Kinedrylu: V Americe zkřížili reálnou horskou dráhu s virtuální realitou

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,