Právo | O2 | Poskytovatelé internetu

O2 žaluje ČTÚ. Kvůli nečinnosti úřadu měl operátor přijít o čtvrt miliardy korun

Nečinnost ČTÚ v oblasti regulace si v minulosti za doby šéfování Pavla Dvořáka mohli čeští operátoři jen pochvalovat. V současnosti ale naše operátorská dvojka O2 poukazuje na jiný druh nečinnosti, který už operátory stojí peníze. Podle O2 je ČTÚ nečinný v oblasti rozhodování desetitisíců spotřebitelských sporů. V nich měl O2 v posledních několika letech přijít o dlužné částky za více než 250 milionů korun. Podobně vysoké škody podle O2 evidují i další dva operátoři.

O2 tvrdí, že úřad několikanásobně překračoval lhůty pro rozhodnutí ve spotřebitelských sporech. V nich šlo o zákazníky, kteří neplnili své závazky a dlužili za spotřebované telekomunikační služby. ČTÚ údajně odmítl vyhovět žádosti O2 o náhradu škody a nemajetkové újmy, proto se operátor rozhodl na úřad podat žalobu u soudu. Na reakci úřadu v tuto chvíli čekáme.

O2 a ČTÚ jsou v posledních měsících „na nože“. Úřad udělil operátorovi na konci července pokutu ve výši 4,5 milionu korun za automatický dokup dat po vyčerpání FUP limitu (více zde). O2 se také nelíbily twitterové výroky člena Rady ČTÚ Ondřeje Malého na adresu nabídky předplatného hudební služby Spotify na omezenou dobu zdarma (více zde).

Diskuze (3) Další článek: Sense Peanut: chytré čidlo pro první kroky s internetem věcí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,