OSVR nabízí vylepšený vývojářský kit pro VR i s podporou Androidu

Jak jsme vás už podrobně informovali, i v oblasti virtuální reality vznikla open source iniciativa OSVR, kterou zastřešuje hlavně Razer. Již dříve představený vývojářský kit se dočkal vylepšené verze, která nabízí několik novinek.

Vývojářský kit OSVR 1.2 přináší snímání pohybu v prostoru pomocí externího infračerveného snímače, který lze také dokoupit samostatně ke starším verzím 1.0 a 1.1. Nový systém sledování pracuje na frekvenci 100 Hz a zvládne i kompletní otočení případných brýlí, respektive uživatele. V prodeji bude od příštího měsíce za 130 Eur. Kompletní balení i s brýlemi vyjde na 299 Eur.

osvrir.jpg
OSVR lze upravovat dle potřeb a vyměňovat jednotlivé části

OSVR počítá s podporou budoucího hardwaru, jako je třeba přední kryt s integrovaným senzorem Leap Motion pro snímání rukou v prostoru, modul pro extra široké zorné pole (150 stupňů) nebo kryt s podporou různých mobilních telefonů. S tím souvisí i novinky v oblasti softwaru a podpora operačního systému Android, která zahrnuje i testovací demo na bázi enginu Unity.

154esn7.png
Přehled hardwaru, který tvoří OSVR

OSVR se také podařilo získat 22 dalších partnerů pro rozvoj platformy, na které se aktivně už podílí 144 partnerů. Takže zatím to vypadá, že open source virtuální realita má slušnou naději na budoucnost.

Diskuze (4) Další článek: Oficiální přehled nových grafických karet od AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,