PlayStation VR: Sony přejmenovalo Project Morpheus pro virtuální realitu

Systémy pro virtuální realitu běžící na počítači se představí už začátkem příštího roku, samostatné řešení je ale ve vývoji i pro herní konzoli PlayStation. Sony už mnohokrát ukazovalo prototypy brýlí a ovladačů v rámci projektu Morpheus na různých konferencích.

Nyní už se ale společnost Sony odhodlala a přejmenovala systém virtuální reality na oficiální název – PlayStation VR (PSVR). Systém je samozřejmě určený pouze pro herní konzoli PlayStation 4.

ps4-accessories-morpheus-headset-two-column-ps4-eu-07oct14 (kopie).jpg
PlayStation VR - brýle pro virtuální realitu

Prodeje bychom se měli dočkat začátkem příštího roku, cena zatím nebyla zveřejněná. Vzhledem k tomu, že má PlayStation 4 omezený výkon a pro dobrý zážitek z virtuální reality je potřeba 90 či 120 snímků za sekundu, bude nutné počítat s tím, že grafika kompatibilních her bude horší, než u běžných her, které mohou běžet jen 30 snímků za sekundu. Současná verze brýlí PlayStation VR má 5,7palcový displej OLED s rozlišením Full HD a frekvencí 120 Hz.

Sony bude od čtvrtka na Tokyo Game Show ukazovat nová dema pro virtuální realitu a překvapivě také Final Fantasy XIV ve verzi s podporou virtuální reality.

 

Diskuze (8) Další článek: Google pomáhá uprchlíkům. Zdvojnásobí vaše příspěvky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,