Podle WSJ chystá Apple vlastní elektromobil na rok 2019

Už nějakou dobu se šíří neoficiální informace, že Apple začal zkoumat trh elektromobilů s automatickým řízením a Wall Street Journal přináší další „tajné“ informace.

Podle nich odstartoval Apple projekt vlastního elektromobilu „Titan“ už v únoru tohoto roku, kdy začal i nabírat odborníky z oblasti automobilového průmyslu, umělé inteligence, výroby a dalších, obzvláště pak přímo od Tesla Motors. Během této doby se Applu podařilo postavit tým 600 lidí, kteří celou oblast během posledních měsíců prozkoumali ze všech úhlů – jak z pohledu technologií, tak i legislativy.

original_324535_qyti96fAgvzxLAo1n8JayH5rk-e1431446235924-1024x596.jpg
Fanouškovský koncept auta budoucnosti (Zdroj: GadgetMexico)

Dle informací dostal projekt oficiálně „zelenou“ a projektoví manažeři jednotlivých sekcí mají ztrojnásobit velikost týmů. I když Apple bude pracovat na technologii řízení bez řidiče, tedy podobně jako to dělá Google, u první verze elektromobilu chystané předběžně na rok 2019 se očekává spíše jen inteligentní pomoc při řízení – ať už jde o držení v pruhu, automatické brždění, parkování a další činnosti, které už se začínají rozšiřovat v současném automobilovém trhu.

Diskuze (24) Další článek: Nvidia připravila plnotučnou GTX 980 pro notebooky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,