Hry | Mobility | Pokémon Go

Pokémoni přestávají bavit. Podle průzkumu už hype prošel kulminací a hráči ubývají po milionech

ještě před pár týdny stačilo otevřít libovolný technický i bulvární web a měli jste prakticky stoprocentní jistotu, že objevíte alespoň jeden článek o pokémonech. To se však postupně mění a podle dat Apptopie (via Bloomberg) už hra Pokémon Go naskočila na sestupný trend. Zdá se, že pokud nepřijde nějaký nový impulz, hype je již definitivně za svým zenitem a pokémoni byli především letním tématem, který už na podzim bude zajímat jen ty nejoddanější hráče.

271993009
Počet aktivních sběratelů pokémonů klesá

Podle průzkumu se s pokémony během posledního měsíce rozloučilo okolo patnácti milionů aktivních hráčů. Bude zajímavé sledovat, jak v Nianticu zareagují a jestli nenechají pokémony vyhnít stejným způsobem jako Ingress.

Ingress, jehož herní princip byl prakticky identický, totiž také dodnes funguje, ale o své hráče přišel jednoduše proto, že postupem času nepřinášel žádné nové impulsy. Pokud budete dlouhé měsíce sbírat předměty – ať už to budou ty z Ingressu, nebo figurky pokémonů, bez dalšího průběžného rozvoje hry samotné vás to časem tak jako tak přestane bavit.

V případě pokémonů může být kritickým bodem okamžik, kdy ve svém okolí nacházíte jen obvyklé figurky, pravděpodobnost nálezu těch exotických je nízká – z lovců se stávají spíše rybáři, a tak to nárazové hráče přestává bavit. Zůstávají jen ti, kteří jsou ochotni hře obětovat maximum svého času, kterého ale bude se začátkem školního roku o to méně.

Diskuze (49) Další článek: Z garáže Microsoftu: Cache je pohotové všudypřítomné pamatovátko

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,