Popularita hraní na počítači stále roste, trh s herním hardwarem poprvé dosáhl na 30 miliard dolarů

Obecný počítačový trh sice stále pomalu klesá už několik let, to však neznamená, že některá odvětví nerostou – právě naopak. Jak ukázala nová studie od analytické společnosti JPR, trh s herním hardwarem překonal historický rekord.

Segment počítačového herního hardwaru zahrnuje jak sestavené herní počítače a notebooky, tak i jednotlivé „herní“ komponenty jako jsou grafické karty, monitory a další, včetně herního příslušenství v podobě herních myší, klávesnic, sluchátek nebo třeba i herních podložek pod myš.

Klepněte pro větší obrázek
Trh s herním počítačovým hardware a jeho rozdělení (Zdroj: JPR)

Poprvé v historii se tak tento segment dostal na hranici 30 miliard dolarů a dle odhadů bude herní trh i nadále růst. JPR rozděluje herní počítačový hardware na tři skupiny, které odpovídají dané průměrné cenové skupině. Jak lze u herního segmentu předpokládat, největší podíl má vyšší (13 miliard dolarů za rok 2016) a střední (10,6 miliardy dolarů za rok 2016) skupina, nižší třída zahrnuje nejmenší podíl – 22 % s 6,7 miliardy dolarů za rok 2016. Nelze se tomu divit – v této skupině jsou totiž velkým konkurentem herní konzole, které jsou k dispozici za nižší cenu, byť poskytují menší možnosti jak z pohledu kvality a výkonu, tak i profesionálních možností.

Výkonný herní počítač je navíc stále univerzální počítač, takže ho lze velmi dobře použít i pro jakékoli náročné pracovní úkoly.

Diskuze (22) Další článek: Někdejší viceprezident Googlu opouští Xiaomi a vrací se zpět do Silicon Valley

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,