Pozor na slova. Twitter zpřísnil podmínky a chce vyhnat agresory

Twitter chce zatočit s některými trolly a všemi, kteří jeho mikroblogovací síť zneužívají k šíření jakékoliv formy násilí a šikany. Služba tedy upravila podmínky a nově do kategorie „násilí a výhružky“ řadí i jejich propagaci. Drobná změna umožní Twitteru blokovat uživatele v mnohem větším záběru.

260224811

Mikroblogovací síť může účet zablokovat jen na určitý čas, trvale, případně může po majiteli účtu požadovat autorizaci pomocí mobilního telefonu a SMS.

K vyhledávání agresivních příspěvků má Twitteru nově pomocí automatický detekční mechanizmus, který bude jednotlivé kontroverzní příspěvky vážit nikoliv pouze podle jejich faktického obsahu, ale i podle toho, kolik je uživatelů a příjemcům let a dalších metrik.

Twitter se v poslední době musí vypořádávat s enormní vlnou agresivního spamu ze strany příznivců takzvaného Islámského státu a dalších uskupení, která zneužívají popularitu sítě a také irelevantních hashtagů. Pokud totiž ke svému tweetu připojí nesouvisející, ale velmi populární hashtag, dostane se ještě k širšímu publiku.

Diskuze (18) Další článek: Facebook upravil řazení. Více příspěvků od přátel a méně od stránek

Témata článku: , , , , ,