Apple | iPhone | Mobility

Připravte se, dnes bude nový iPhone. Apple může hodně překvapit!

Na dnešní den Apple naplánoval tradiční zářijovou tiskovou konferenci, na které každý rok představuje nové iPhony. Letošní model ponese už celkem jistě označení „7“ a už v sedm hodin večer našeho času budete moci sledovat jeho odhalení online (buď na webu Applu nebo v češtině textem na MobilManii).

Od letošního nového modelu se nečekají žádné převratné technologické inovace. A vlastně celkově se od Applu nečeká, že by tentokrát něčím překvapil. Fandové i odborná veřejnost jsou naladění docela vlažně a nikdo nemá žádná velká očekávání. O to víc může Apple příjemně překvapit.

Klepněte pro větší obrázek
Současná podoba iPhonu. Model 6S. Ten nový by se lišit příliš neměl.

Příležitostí má hned několik. Je celkem jasné, že se nebude věnovat novým počítačům, ty vždy firma představuje zvlášť, ale i jiné produkty by se mohly inovovat. Mluví se o novém malém iPadu Pro nebo nových modelech hodinek iWatch. I to by ovšem nebylo žádné terno.

Připomeňte si loňskou keynote:

Ale klidně se můžeme dočkat napojení nového iPhonu na virtuální realitu, nebo nové domácí stanice s asistentkou Siri, to už by mohlo být mnohem zajímavější. Také se čeká, co Apple udělá s mrzce se prodávajícími iPody. Vylepší je? Anebo už úplně zruší?

Jednou ze zásadních změn, kterou dnešní premiéra velmi pravděpodobně přinese, bude absence sluchátkového konektoru Jack v rozměru 3,5 mm na novém iPhonu. Apple má se svými iPhony sílu na to, aby tím strhl celý trh. Překvapit může i novými sluchátky, ať už bezdrátovými, nebo do konektoru lightning. Taková sluchátka by přitom mohla být mnohem chytřejší a monitorovat třeba tep uživatele.

Diskuze (32) Další článek: O2 žaluje ČTÚ. Kvůli nečinnosti úřadu měl operátor přijít o čtvrt miliardy korun

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,