Prohlížeč Vivaldi je dostupný ve finální verzi 1.0. Zaujmout chce pokročilými funkcemi

Za prohlížečem Vivaldi stojí bývalý ředitel Opery, kterému se příliš nezamlouval směr, jakým se norský prohlížeč vydal. Začal tedy tvořit svůj, pro pokročilejší uživatele. Po více než roce vývoje se Vivaldi dostává mezi uživatele ve finální verzi 1.0. Na rozdíl od Chromu nebo Firefoxu, kde je pro více funkcí potřeba instalovat doplňky, nabízí Vivaldi několik rozšířených možností hned v základu.

Mezi ty základní patří třeba seskupování otevřených karet do skupin, vestavěný zápisník pro tvorbu poznámek, gesta myší nebo možnost uložit všechny aktuální karty pro jejich pozdější otevření. Vivaldi obsahuje také tzv. Webové panely, kdy je možné do postranního panelu načíst web a ten mít neustále na očích v úzkém sloupci – hodí se třeba pro komunikátory.

obrázek 025.jpg
Prohlížeč Vivaldi - inspiroval se původní Operou a stojí na otevřeném Chromiu

Estetickou záležitostí je potom obarvování některých prvků UI podle ikony webu a také nezvykle široké možnosti pro kompletní změnu vzhledu prohlížeče.

Pokud vám však některé funkce budou chybět, jednoduše lze instalovat doplňky pro Chrome. Prohlížeč je totiž postaven na otevřeném Chromiu, a tak nebude problém s jejich kompatibilitou. Má podle vás Vivaldi šanci uspět vedle zaběhnuté trojky Chrome, Firefox, IE?

Diskuze (85) Další článek: Bitcoin začíná inspirovat IT: Microsoft spustil Blockchain as a Service.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,