Razer koupil softwarovou část Ouya, zaměří se na vývojáře a hry

Malá herní konzole Ouya se zrodila na Kickstarteru, bohužel nepřežila nástup malých krabiček s Androidem. Razer nyní oznámil, že kupuje softwarovou část společnosti Ouya s celým týmem.

Razer tento rok představil vlastní výkonnou herní krabičku k televizi – Forge TV, která je postavená na platformě Android 5.0 a obsahuje čtyřjádrový čipset Qualcomm 805 a 2 GB operační paměti. Vysoký grafický výkon znamená možnost plynulého hraní i na velké obrazovce, k dispozici je speciální herní ovladač.

832030699.jpg
Razer Forge TV je výkonná krabička k televizi zaměřená i na hraní her

Razer od společnosti Ouya koupil celý katalog her a platformu pro online distribuci a celý technický softwarový tým se připojil k Razeru. Měli bychom se dočkat představení platformy pod značkou Cortex pro Android TV a také uvedení her pro Android TV v rámci značky Ouya.

Dle informací Razeru budou moci stávající uživatelé přenést účty i hry na novou platformu běžící na Forge TV, na nákup dostanou i speciální slevu. Razer tak postupuje ve stylu zařízení Nvidia Shield, u kterého se Nvidia také zaměřuje na podporu obsahu a nabídku velkého množství kompatibilních her. Pokud jde ale například o streamování her z počítače, chce být Razer multiplatformní, takže bude fungovat s grafikami od AMD i Nvidie.

Diskuze (4) Další článek: Plánované zrušení cel by mohlo snížit ceny elektroniky a hardwaru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,