Hardware | iPad | Příslušenství

Razer představil mechanickou klávesnici pro velký iPad Pro. Stojí přes pět tisíc

Razer známý především svým herním příslušenstvím k počítačům se pustil i do příslušenství pro iPad Pro. K velkému 12,9" tabletu si nyní můžete dopřát mechanickou klávesnici s precizním stiskem kláves, jaký obvykle vyžadují hráči. V tomto případě se ale asi moc nepočítá s tím, že byste na klávesnici pařili, protože většina her pro iPad využívá dotykového displeje, ale důraz na konstrukční kvalitu klávesnice by se teoreticky měl projevit při psaní.

923247789
Mechanické spínače jsou ukryty pod notebookovými tlačítky

Kdo iPad Pro používá jako počítač pro intenzivní psaní textů, tomu by se novinka mohla zalíbit. Konstrukce je klasická – klávesnice má držák na samotná iPad a poslouží i jako kryt, nechybí přitom ani praktický stojánek. Jen je na poměry tabletových klávesnic trochu tlustší. Ne ale nijak extrémně, na „plnotučná“ tlačítka s vysokým zdvihem nedošlo, jedná se o notebookové řešení se spínači schovanými pod klávesami na nůžkovém úchytu.

gallery_01.pnggallery_02.pnggallery_03.png
gallery_04.pnggallery_05.pnggallery_06.png
gallery_07.pnggallery_08.png
Klávesnice Razeru pro iPad Pro poslouží i jako obal a stojánek

Tělo klávesnice je z polykarbonátu, stojánek kovový, nechybí podsvícení. Konektivitu zajišťuje Bluetooth a výrobce slibuje výdrž 10 hodin s maximálním podsvícením (má 20 úrovní) a až 600 hodin bez podsvícení. Tisková zpráva dále uvádí, že je klávesnice předurčena k dlouhé životnosti v náročném provozu a tlačítka snesou 80 milionů stisků.

Cena je stanovena na 170 dolarů, respektive 190 eur, což je v přepočtu cca 5 130 Kč. Na klávesnici pro tablet docela úctyhodná částka, ale pro majitele iPadu Pro nic překvapivého. Stejně totiž stojí i stejné příslušenství přímo od Applu.

Více informací: Razerzone.com

Diskuze (2) Další článek: Twitter otevírá verifikaci. O atraktivní odznáček nyní může škemrat naprosto každý

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,