Rio 2016

Rio 2016 online: Kde sledovat LOH živě na internetu

  • Kde sledovat Rio de Janeiro 2016 online?
  • Na webu najdete nejpodrobnější informační servis
  • Olympioniky lze sledovat také na sociálních sítích jako je Instagram

Sportovní vrchol letošního roku v podobě letních olympijských her je tady a s ním také tradiční řešení otázky, kde sportovní svátek sledovat. A to nejen v případě přímých přenosů, ale také výsledků, reportáží nebo příspěvků samotných sportovců.

Dobrým zdrojem informací bude určitě oficiální web her, který je k nalezení na adrese https://www.rio2016.com/en. Tady objevíte program všech disciplín, informace o stadionech, sportovcích a samozřejmě také výsledky.

Informační servis je potom zajištěn díky videoreportážím, běžného zpravodajství a také živého textového blogu. Na partnerském webu visit.rio potom objevíte například informace o českém olympijském domě.

Scrn-08-03-002.png
Oficiální web olympiády

Speciál ČT

Podobně jako v případě několika předchozích her se o hlavní webový servis postará Česká televize, která je zároveň také jediným vlastníkem televizních práv pro Česko. Speciál k LOH najdete na webu sportovního kanálu.

Hlavní roli zde hrají přímé přenosy, kterých najednou může běžet až deset. Na webu je jednak dostupné vysílání kanálů ČT Sport a ČT 2 a potom osm čistě webových kanálů. Na těch se střídají jednotlivé disciplíny, přičemž některé z nich ČT nabízí bez komentáře.

Důležité jsou také dostupné záznamy, které se v případě letošní olympiády hodí vzhledem k časovému posunu. Především atletické disciplíny jsou totiž plánovány na časy mezi 1. a 4. hodinou ráno místního času.

Scrn-08-03-003.png
Webový speciál České televize

Na webu samozřejmě nechybí ani zpravodajství, výsledky nebo blogy reportérů přímo z Ria.

Rio od Googlu

Pokud netoužíte po video přenosech, nebo chcete pouze rychle zkontrolovat výsledky z oblíbeného sportu, je nejrychlejší cestou speciál Googlu. Do vyhledávače stačí zadat pouze Rio a před výsledky vyhledávání se zobrazí box se základními informacemi jako je aktuální program nebo žebříček států podle získaných medailí. Zároveň zde však najdete také záložky s jednotlivými sporty, sportovci a zeměmi.

Scrn-08-03-005.png
Informace o olympiádě přímo na Google.com

K něm se navíc nemusíte proklikávat zmíněnou cestou, ale lze využít různé kombinace přímo ve vyhledávání. Stačí tedy například jméno olympionika doplnit o Rio. Pokud chcete výsledky a program všech českých sportovců, stačí do Googlu vepsat Česko Rio. Chcete-li zjistit, kdy se do akce dostane naše jediná golfistka na OH, vepište Klára Spilková Rio. A pokud vás naopak zajímá kompletní disciplína, pak lze zadat třeba Synchronizované plavání Rio.

Speciál Googlu je dobře optimalizovaný i pro mobilní zařízení, kde se bude webové rozhraní blížit běžným aplikacím.

Sociální sítě

Stále více informací putuje k divákům a fanouškům také prostřednictvím sociálních sítí. Vedle Facebooku to mohou být i krátké příspěvky na Twitteru nebo fotky na Instagramu. Oficiální profily má olympiáda na všech zmíněných sítích se stejným nickem – @Rio2016.

Scrn-08-03-006.png
Oficiální facebookový profil olympiády

Mnohem zajímavější je však sledování jednotlivých sportovců – především těch českých. Nejucelenější přehled najdete na Twitteru, kde poskládala Česká televize jejich seznam doplněný o komentátory, reportéry a několik světových sportovců jako je Usain Bolt nebo Michael Phelps..

Nesmíme zapomenout ani na oficiální youtubový kanál Českého olympijského týmu. Tam najdete rozhovory se sportovci, videa ze zákulisí a další obsah.

Zajímavé fotky samotných sportovců můžete prohlížet samozřejmě na Instagramu. Vybrali jsme několik účtů českých olympioniků:

Mobilní aplikace

Olympiáda v Riu má podobně jako další velké sportovní události oficiální aplikaci pro smartphony a tablety. V té lze sledovat výsledky, zpravodajství a program na cestách. Dostupná je pro Android, iOS a také mobilní Windows.

Photo 03.08.16 17 14 30.pngPhoto 03.08.16 17 14 34.pngPhoto 03.08.16 17 14 43.png
Oficiální aplikace Rio 2016

Svoji aplikaci má také Český olympijský tým, kterou společně připravil s T-Mobilem. Kromě zpravodajství z českého týmu a výsledků nabízí také například textové přenosy. Nechybí ani videa nebo informace o olympijském parku na Lipně. Stáhnete ji pro Android a iOS.

Photo 03.08.16 17 14 49.pngPhoto 03.08.16 17 14 55.pngPhoto 03.08.16 17 15 07.png
Aplikace českého týmu

Poslední oficiální aplikací je Olympics od MOV. Zde najdete především informace o sportovních disciplínách, prohlédnout si můžete virtuální muzeum nebo si přečíst něco o předchozích olympiádách. Opět stahujte pro Android a iOS.

Photo 03.08.16 17 11 34.pngPhoto 03.08.16 17 11 57.pngPhoto 03.08.16 17 13 47.png
Aplikace Olympics od MOV

Rio ve StreetView

Do brazilského Ria se pravděpodobně vypraví mnohem méně českých fanoušků než v případě poslední letní olympiády v Londýně. Pokud se však i přesto chcete porozhlédnout v brazilské metropoli a jednotlivých sportovištích, můžete využít Google StreetView. Tam totiž přibyly nové snímky stadionů i dalších olympijských destinací. Seznam nejznámějších sportovišť s odkazy na StreetView najdete na oficiálním webu LOH.

Scrn-08-03-004.png
Legendární stadion Maracana na Street View

A nakonec nesmíme zapomenout ani na speciály sportovně-zpravodajských webů jako iSport.cz nebo olympijský kanál textových přenosů na Onlajny.cz.

Diskuze (12) Další článek: Austrálie má problém, kontinent cestuje příliš rychle a GPS není přesné

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,