Samsung má nové tablety i krmivo pro ně [CES]

Od Samsungu jsme se na veletrhu CES dočkali čtveřice nových tabletů. Všechny mají v názvu „Pro“, což má zřejmě evokovat zaměření na pracovní nasazení, ale hlavně to dává tušit vyšší cenu. O využití mezi tabletovými fandy i bez pracovních ambicí by jistě nouze nebyla, protože komu by se nelíbily perfektní displeje s jemným rozlišením, dlouhá výdrž, tenoučké a přitom pevné konstrukce a hlavně pořádný výkon.

Základem je trojice tabletů s názvem Galaxy TabPro odstupňovaných podle velikosti úhlopříčky displeje – 8,4", 10,1" a 12,2". Všechny displeje přitom nabízí rozlišení 2 560 × 1 600 bodů a v tabletech najdete podobnou výbavu. Volit můžete verze s Wi-Fi a 3G postavené na osmijádru Exynos 5 Octa, anebo LTE se čtyřjádrovým Snapdragonem 800. Další dělení nabídky pak udělá velikost úložiště volitelná od 16 GB po 64 GB.


Pro 08.jpg Pro 10.jpg Pro 12.jpg
Malý, větší, největší - tablety Galaxy TabPro se nabízí ve třech velikostech odstupňovaných po necelých dvou palcích
 

Tím čtvrtým novým tabletem je Galaxy NotePro 12.2. Hardware je de facto stejný jako u TabPro 12.2 a jak číslo napovídá, jde o dvanáctipalcovou placku. NotePro má ale navíc ve výbavě pero a s tím spojené funkce.

Note 01.jpg Note 2.jpg Note 3.jpg
Nejlépe vybavený NotePro má ve výbavě pero.  

Všechny nové tablety běží na nejnovějším Androidu 4.4 (KitKat) s prostředím TouchWiz, kterému Samsung nově říká Magazine UX. Upravené prostředí má evokovat listování časopisem, odtud ten název. Na každé stránce pak najdete své oblíbení funkce. To praví marketing a až praxe ukáže, zda to Google nevymyslel v původním Androidu vlastně lépe. Kromě nového prostředí čeká na uživatele také hromada aplikací od Samsungu, obzvlášť u verze Note je seznam docela dlouhý, protože zahrnuje i speciální aplikace, ve kterých využijete pero (poznámky, výstřižky, psaní na obrazovku, atp).

Kuze.jpg Bila.jpg
Všechny tablety mají na zádech imitaci kůže

A ještě něčím chce Samsung zaujmout – obsahem a službami. K tabletům dává předplatné Businesweeku+ na rok, 50 GB na Dropboxu rovněž na rok a 1TB cloudové úložiště Bitcasa, ovšem to jen na tři měsíce. Dále tu je půlroční přístup ke sportovním streamům z aplikace Livesport.tv, dvouleté předplatné pro aplikaci Remote PC, několik měsíců placené verze Evernote, možnost bezplatné instalace balíki Hancom Office, Oxfordského slovníku a dalších aplikací… Samsung chce lidi nalákat na přidanou softwarovou hodnotu a naučit uživatele využívat další aplikace.

Ceny jsou na dnešní tabletové poměry docela vysoké, nejlevnější TabPro 8.4 s Wi-Fi vyjde na 10 700 Kč, plně vybavený NotePro 12.2 uzavírá cenové rozpětí na 23 300 Kč. Všechny ceny a další podrobné informace píše MobilMania.cz. Nepřehlédněte také článek na AVmanii o nových prohnutých a 4K televizích Samsungu pro rok 2014.

Nepřehlédněte další zajímavé novinky z veletrhu CES 2014

Diskuze (18) Další článek: Oracle znovu nakupoval. Tentokrát přidělá vrásky Ciscu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,