Schváleno: Opera zamíří pod čínské vlastníky za 1,2 miliardy

Aktualizováno (26.5.): Během včerejšího dne rozhodla skupina akcionářů a investorů norské Opery o prodeji společnosti za 1,2 miliardy dolarů. Podle zprávy na webu dalo zelenou tomuto kroku přes devadesát procent těch, kteří mají hlasovací práva.

Norská společnost tak zamíří pod křídla jednoho z největších čínských investičních fondů Golden Brick. Ten má ve svém portfoliu společnosti jako Kunlun Tech nebo Qihoo 360. Posledním krokem před provedením samotné akvizice je souhlas úřadů v obou zemích.


Původní článek (10.2.): Vedení společnosti Opera Software včera oznámilo nabídku na odkoupení společnosti čínskými investory za částku 1,2 miliardy dolarů. O norské vývojáře má zájem skupina investorů v čele se společnostmi Kunlun Tech a Qihoo 360. V prohlášení se také píše o jednomyslném doporučení investorům na přijetí nabídky. Kromě nich musí obchod schválit také norské instituce.

Klepněte pro větší obrázek
Úvodní stránka prohlížeče Opera 35.0

Tisková zpráva upřesňuje záměry vedení, které doufá především v možný růst Opery na čínském trhu. K tomu by měly pomoci další produkty, které ve svém portfoliu obě čínské společnosti mají. Do médií se však v poslední době Qihoo 360 dostalo především díky převzetí 60 % společnosti Grindr provozující seznamovací aplikaci pro geje.

O prodeji Opery se mluví již delší dobu, spekulace vedly i k Facebooku. Aktuální nabídka se však zdá být finální a převzetí společnosti je podle všeho téměř jisté.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (43) Další článek: Tip: Jak přinutit Chrome, aby nezabíjel stránky na pozadí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,