Seznam otevírá vývojové centrum v Ostravě. Zatím pro 10 lidí

Seznam.cz otevírá své nové vývojové centrum v Ostravě, které rozšíří dosavadní pobočky v Praze, Brně a Českých Budějovicích. Česká internetová jednička chce v Ostravě ještě do konce srpna tohoto roku zaměstnat 10 programátorů a do budoucna zřejmě počítá s dalším rozšiřováním aktivit i týmu. Pracovat se zde bude na vývoji služby Mapy.cz, nejsou ovšem vyloučeny ani další služby. Kanceláře jsou na ulici Ruská ve Vítkovicích.

Seznam se rozhodl jít do Ostravy zejména kvůli rychlému růstu. „Hlavním důvodem byl nedostatečný růst vývojových kapacit v současných lokalitách, kde se nám nedaří nabírat nové programátory tak rychle, jak bychom si představovali,“ říká pro Connect.cz manažer oddělení vývoje v Seznamu Martin Bobek. „V Ostravě chceme postupně vybudovat vývojové centrum s příjemnou atmosférou a ambiciózními projekty. Posunutím Seznamu do Ostravy chceme také dát prostor zkvalitnění tamního pracovního trhu.”

Seznam už má přes 200 vývojářů (přes tisíc zaměstnanců celkem), přičemž kolem 10 jich pracuje v Českých Budějovicích a zbytek je pak rovnoměrně rozdělen mezi 2 největší česká města. V nich se už delší dobu vývojáři hledají hůře, je zde po nich totiž velká poptávka. Ostrava má technickou univerzitu a v IT oblasti zde není tolik příležitostí. Hornická oblast tak podle technického šéfa Vlastimila Pečínky představuje podobnou příležitost pro rozvoj, jako v roce 2008 pro Seznam představovalo Brno.

Seznam do Ostravy kromě vývojářů v jazycích C a C++ hledá také vedoucího týmu vývoje Mapy.cz, testera či Scrum mastera (metoda agilního vývoje). Firma začátkem prázdnin hodlá na Stodolní ulici uspořádat akci Půlden s vývojáři, kde se zájemci o práci budou moci setkat s lidmi ze Seznamu a získat informace o vývoji, technologiích a podobně. Podobné akce zdejší internetový obr pořádá každý rok v Praze i Brně.

Diskuze (10) Další článek: Cloud Computing: jak ustát změnu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,