Start roku se Facebooku extrémně vydařil, vydělal 3× víc než loni

Facebooku skončilo 31. března první fiskální čtvrtletí letošního roku, čemuž následovalo ohlášení výsledků pro investory za toto období. Mark Zuckerberg k nim dodal, že začátek roku byl pro společnost veleúspěšný. A není se čemu divit, čísla hovoří za vše.

Tím nejdůležitějším údajem je čistý zisk a ten je téměř trojnásobný oproti loňskému roku. Za první tři měsíce letošního roku vydělal 1,5 miliardy dolarů – loni to bylo 509 milionů. O téměř 52 % vyrostly také příjmy, které se poslední březnový den zastavily na částce 5,38 miliardy dolarů. A není překvapením, že drtivou část mají na svědomí reklamy, za něž Facebook utržil 5,2 miliardy. Razantně přitom vyrostly mobilní reklamy, které v tržbách tvoří celých 81 %.

O 16 % vzrostl také počet uživatelů, kteří se přihlásí alespoň jednou denně. Těch je nyní 1,09 miliardy. Velká část z nich – 989 milionů použije k přihlášení mobilní zařízení, což je nárůst o celých 24 %. Měsíčně je potom na Facebooku alespoň jednou aktivních 1,65 milionů uživatelů.

V rámci finanční zprávy Facebook dále zveřejnil záměr zavést nový typ akcií, které jsou označovány jako třída C. Ty se liší především absencí hlasovacího práva. Důvod je přitom prostý – Mark Zuckerberg se rozhodl postupně se zbavit drtivé části svého podílu ve prospěch charity, čímž by ale ztratil většinu při rozhodování.

Mohlo by vás zajímat:

Diskuze (7) Další článek: Arista Networks – nový standard pro datacentra v době cloudové

Témata článku: , , , , , , , ,