Storyous expanduje do západoevropských restaurací

Tuzemský startup Storyous ze skupiny Rockaway Jakuba Havrlanta připravuje vstup na několik trhů v západní Evropě. Firma nabízející aplikaci pro hodnocení restaurací a zákaznické služby typu placení bez číšníka chystá masivní expanzi rovněž na domácím trhu.

Klepněte pro větší obrázek

„V příštím roce bychom rádi vstoupili do Německa a na další tři západní trhy. Jakmile si na tomto trhu projdeme všemi porodními bolestmi a naučíme se, jak expanzi vést, začneme postupně co nejrychleji vstupovat na další trhy primárně na západ od nás,“ uvedl zakladatel Storyous Hynek Husník. Firma spřádá nové plány rovněž v České republice. Pro příští rok chce pod svá křídla dostat kolem osmi stovek restaurací. Postupně má však Storyous vyrůst až na desetinásobek tohoto počtu, tedy asi na osm tisíc kaváren a restaurací.

Výrazný impulz k růstu Storuyous může dát elektronická evidence tržeb, kterou připravuje ministerstvo financí. Právě restaurace a hotely mají být od ledna 2016 v první vlně tohoto státního projektu. „Pokud vyjde zákon o registračních pokladnách, pak se tržní potenciál ještě zvětší,“ dodal Husník. Trh systémů pro restaurace je v Česku zatím hodně rozbitý s převahou lokálních hráčů. Storyous hodlá sehrát roli konsolidátora. „Myslím si, že se v tomto trh v několika příštích letech výrazně promění a vše půjde postupně do cloudu a na tablety a trh se rozdělí mezi několik mezinárodních hráčů,“ doplnil zakladatel Storyous.

Mohlo by vás zajímat:

Bez expanze do zahraničí by podle něj nastávající změny na trhu znamenaly, že by firmě hrozilo „sežrání“ od konkurence. Storyous je jedním z řady technologických start-upů, do nichž letos investovala skupina Rockaway Jakuba Havrlanta. V portfoliu má ještě například systém zákaznické péče prostřednictvím sociálních sítí Brand Embassy, on-line prodejce jízdenek Bileto nebo firmu Chytrý Honza, lídra v internetových finančních službách.

Váš názor Další článek: Spory zapomenuty: Samsung vyrábí Apple A9 14nm procesem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,