Streamovanou hudbu už celosvětově používá přes 100 milionů uživatelů

Forma poslechu hudby se v průběhu let měnila a v posledních letech dochází k velmi rychlému převratu, který odstartoval přechodem na digitální distribuci. Streamovací služby a možnost poslouchání takřka jakékoli hudby za paušální poplatek je totiž stále populárnější.

Analytici ze stránek Midia zveřejnili aktuální přehled oblíbenosti jednotlivých streamovacích služeb pro hudbu a jak je vidět, na konci minulého roku bylo dosaženo rekordního milníku – streamování hudby používalo odhadem více 100,4 milionů uživatelů po celém světě.

Nejvíce placených uživatelů si stále drží Spotify (43 milionů uživatelů), ale Apple Music už si předplácí přes 20,9 milionů uživatelů. Deezer má 6,9 milionů uživatelů, Napster 4,5 milionů uživatelů a Tidal, který se zaměřuje na kvalitní zdrojový zvuk, pak „pouze“ milion uživatelů. Ostatní menší služby mají dohromady slušných 21,4 milionů uživatelů.

Klepněte pro větší obrázek
Rozdělení trhu se streamováním hudby dle Midia

Do segmentu streamované hudby ale nedávno vstoupil také další silný hráč – Amazon, což určitě do budoucna trochu zamíchá kartami. Amazon má totiž poměrně dost kanálů, přes které může vlastní streamovací platformu Amazon Music uživatelům nabídnout za výhodnějších podmínek a donutit je tak přejít z konkurenčních platforem.

Zdroj obrázku: Blue Coat Photos (CC BY-SA 2.0)

Diskuze (7) Další článek: Microsoft koupil technologii Simplygon. Má zajistit, aby bylo 3D opravdu rychlé i bez herní supermašiny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,