Technologie | Bezpečnost | Tablety

Tablet pro Angelu Merkelovou: Samsung s Blackberry pracují na superbezpečném tabletu pro německou vládu

Kabinet německé kancléřky Angely Merkelové se rozhodl vylepšit zabezpečení svých elektronických přístrojů. Zadal proto kritéria pro dodávku speciálně zabezpečených tabletů, které nebude možné hacknout. Zakázky se ujaly Samsung a Blackberry, na vývoji tabletu budou spolupracovat.

Digitaltrends připomíná, že to není to poprvé, co se de facto konkurenční firmy spojily, aby pracovaly na vysoce zabezpečeném tabletu. Minulý rok představilo sdružení firem v čele s IBM modifikovanou verzi Galaxy Tab S 10.5, která měla být také extrémně zabezpečená. Zařízení se jmenovalo SecuTablet a stálo 2 380 dolarů (zhruba 57 tisíc korun). Kolik bude stát tablet od Samsungu a Blackberry, není jisté.

Německá vláda se chystá využívat upravený Galaxy Tab S2. Ten bude obsahovat bezpečnostní kartu a certifikovaný šifrovací software od Blackberry jménem Secusmart. Samsung přidá Knox, svůj vlastní bezpečnostní software.

461035098
Německá kancléřka kontroluje zabezpečení tabletu pro vniku vody. To bylo dříve u Fujitstu na veletrhu CeBit. Nyní by se jí více hodilo zabezpečení tabletu proti vniku hackerů.

Blackberry na trhu s chytrými zařízeními poměrně živoří. U posledních dvou smartphonů se dokonce rozhodl přejít na Android. Dlouho se očekává, že společnost o svou výrobní divizi přijde, ale ke kroku stále nedošlo. Šance pro firmu jsou právě zařízení se zvýšeným stupněm zabezpečení.

Bude vás také zajímat:

Foto: Profimedia

Diskuze (70) Další článek: Satelit Facebooku vybouchl při startu rakety. SpaceX má zaplatit 50 milionů, nebo poskytnout další let zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,