Tesla se SolarCity provozuje celý ostrov Tau pouze pomocí solárních panelů a vlastních baterií Powerpack

Je to teprve pár dní co společnost Tesla Motors oficiálně dokončila akvizici SolarCity a nyní došlo k představení společného a zajímavého projektu, který se týká celého ostrova Tau (Americká Samoa), jež má rozlohu 44 km2 a necelých 900 obyvatel.

Zatímco doposud bylo nutné elektřinu na ostrově provozovat pomocí dieselových generátorů, které spotřebovaly 1 400 litrů paliva za jediný den, nový systém tvoří takřka 100 % elektrické energie pomocí solárních panelů a systému baterií Powerpack.

Klepněte pro větší obrázek
Detail velkokapacitních baterií Powerpack od Tesla Motors

S přechodem na tento způsob využití energie ze Slunce také odpadají náklady a problémy s neustálým převozem paliva na ostrov a znečišťování vzduchu. Díky novému řešení se rovněž očekávají výrazně nižší náklady na energetický provoz ostrova.

Grid tvoří 5 328 solárních panelů s celkovým výkonem 1,4 MW a je propojen s 60 Powerpacky Tesla, které jsou schopné uchovat 6 MWh energie. Díky tomu zvládne celý ostrov případně fungovat i tři dny zcela bez Slunce. Pokud ale Slunce svítí, baterie se dokážou nabít už za přibližně sedm hodin.

Diskuze (43) Další článek: Apple přestal zveřejňovat, kolik utrácí za reklamu, podle analytiků skrývá stále vyšší částky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,