Bulvár a vtípky

To nechcete: Zařízení vám do nosu pošle smrádek, když si ve hře někdo pšoukne

Ubisoft chystá vydání nového dílu adventury ze South Parku, který ponese název The Fractured But Whole. Naváže na úspěšný první díl The Stick of Truth, který obsahoval prvky RPG a hráč v něm zaujal místo nového dítěte v South Parku. Jako promo nové hry si Ubisoft připravil něco speciálního – zařízení Nosulus Rift, které do virtuální reality zapojí další smysl – čich.

A protože se jedná o South Park a mezi hlavní dovednosti herní postavy patří například jetpack poháněný vlastními plyny nebo firebally se stejným palivem, dá se předpokládat, které pachy bude Nosulus simulovat.

Video Ubisoftu ukazuje, jak probíhal vývoj a kolik odborníků se podílelo na přesném vyladění pachů. Do procesu se zapojil i renomovaný odborník na parfémy. Zařízení, které bude s počítačem propojeno pomocí bluetooth, musí být přesně synchronizováno s děním ve hře tak, aby z něj neuniklo nic navíc.

7BEVMFDWMoCSSTXnNbe3y.jpg
Nosulus Rift

Aktivita bude naštěstí indikována dvojicí LED diod po stranách zařízení. Kapsle produkující pachy budou ukryty v hliníkových pouzdrech. Více technických informací najdete na oficiálním webu Nosulusrift.com.

Nosulus si první zájemci budou moci vyzkoušet na veletrhu Gamescom, který začíná tento týden v Kolíně. A ačkoliv se do prodeje zařízení asi nikdy nedostane, jako promo je Nosulus Rift perfektní.

Diskuze (11) Další článek: Tim Cook potvrdil, že Apple pracuje na technologii kolem rozšířené reality

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,