TSMC bude pro Apple vyrábět 7nm čipy, dostanou se do iPadu a iPhonu v roce 2018

Minulý měsíc výrobce čipů TSMC oznámil, že má v plánu výstavbu zcela nové továrny, která bude určená pro 5nm a 3nm čipy. Ještě předtím ale bude vyrábět 10nm a 7nm verze. A právě na ty už má objednávky i od Applu.

I když TSMC v minulosti nabralo několikrát zpoždění s uvedením nové technologie výroby, tentokrát si věří a dle zveřejněných informací by mělo TSMC prototypy 7nm čipů dodat zákazníkům už ve druhém čtvrtletí tohoto roku.

TSMC by tak ve spolupráci se zákazníky mělo mít dostatek času k tomu, aby začátkem roku 2018 spustilo výrobu finálních čipů. Mezi největší zákazníky pochopitelně patří Apple, který tyto čipy v roce 2018 použije jak pro iPady, tak i iPhony a lze předpokládat, že i případnou novou generaci chytrých hodinek Watch, kde je spotřeba a velikost největším problémem. Kromě Applu už ale chce 7nm čipy u TSMC vyrábět i dalších 15 zákazníků a další přibývají.

Vzhledem k tomu, že Apple i další výrobci produktů ale často kombinují různé výrobce čipů, musí TSMC spěchat. Za zády má totiž Samsung.

Váš názor Další článek: Přicházejí nové menší chytré hodinky Garmin Fénix 5

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,