Sociální sítě | Mobilní aplikace | Bulvár a vtípky

Už i mrtví mají svou sociální síť. Můžete jim dávat lajky na digitální náhrobek

Mrtví se mohou zapojit do digitální éry, kterou už nezažili. Zatím tedy jen ti, kteří jsou uloženi na hřbitově v americkém městě Suffolk. Místní správa hřbitova pro ně připravila novou mobilní aplikaci, která umožní nebožtíky vyhledat a posílat jim vzkazy, informuje Digital trends.

Vývoj aplikace stál 20 tisíc dolarů (tj. cca půl milionu korun) a nejedná se o žádný černý humor, jak by se mohlo zdát. Tamní hřbitov je totiž velmi rozsáhlý a jsou zde hroby i z devatenáctého století, orientovat se mezi nimi je tedy pro návštěvníky poměrně problematické. Nová aplikace jim to však usnadní, každý hrob je totiž snadno k nalezení prostřednictvím GPS.

Jenomže kromě toho, že má v aplikaci každý zesnulý zaznamenanou přesnou polohu svého hrobu, je zde také jeho profil se základními informacemi. Na tento digitální náhrobek mohou pozůstalí sdílet své vzkazy, vzpomínky, fotografie atp., posty lze následně přesdílet na běžné sociální sítě pro živé, jako je Facebook.

Aby se dodržela důstojnost a zabránilo se příznivcům černého humoru či jiným provokatérům v nekalostech, je nová „hřbitovní sociální síť“ pod přísným dozorem provozovatelů hřbitova. Ti kontrolují každý příspěvek před veřejnou publikací.

Diskuze (4) Další článek: Lednička od LG má Windows 10 a obří displej

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,