Hardware | Myši | IFA 2016

V Logitechu vědí, co nás trápí. Vyvinuli revoluční tiché myši

Vezměte do ruky svoji myš, přejíždějte s ní po pracovním stole a klepejte na tlačítka. Už? V tom případě jste si jistě všimli toho nehorázného nešvaru – dělají hluk! Každé klepnutí na tlačítko nebo pootočení kolečka se podepíše několika decibely a Logitech se rozhodl, že s tím konečně zatočí.

Na podzim proto do obchodů zamíří jeho dvě nové bezdrátové a tiché myši M220 Silent a ještě tišší M330 Silent Plus. Oba myšáci mají podle tiskové zprávy i nadále ten správný „pocit při kliknutí,“ ovšem jsou mnohem tišší, a tak je budete moci konečně používat v naprosto tichém prostředí – třeba ve tři ráno v manželské posteli.

147720776 665640066
M220 SIlent a M330 Silent Plus jsou už od pohledu tiché

Pokud je však budete používat se sluchátky na uších, v běžné kanceláři nebo prostě doma u hučícího počítače a laptopu, asi si jejich dokonalé ticho ani neuvědomíte. Podle Anatolije Polyankera z Logitechu na tichosti obou myší pracovali inženýři nejspíše dlouhé měsíce: „Naši konstruktéři zkoumali zdroje hluku, který počítačové myši vydávají, a vytvořili způsoby, jak úroveň decibelů snížit, aniž by se současně snížila kvalita, takže se můžete soustředit na práci a nikoli na hluk.“

Obě myši si budete moci pořídit už v říjnu za cenu 689, respektive 1 090 korun a vychutnat si pocit z naprosto tichého kliku.

Diskuze (29) Další článek: Nejen drahý centimetrový rekordman: nová řada notebooků Acer Swift nabídne tenké placky už za deset tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,