Právo | Web | Troll

V Londýně začíná lov internetových trollů. Zatočí s nimi policie

Londýnská metropolitní policie se rozhodla zakročit proti slovním útokům od anonymních uživatelů na internetu. Zřídila jednotku složenou z pěti důstojníků. Tým se zaměří na urážlivé chování takzvaných trollů v prostředí sociálních médií, píše portál BBC News.

Kdo je troll

Je to uživatel, který se zapojuje do on-line diskusních fór, chatů či blogů a posílá například provokativní, neslušné nebo irelevantní příspěvky k daným tématům. Jeho hlavním cílem je provokace ostatních účastníků diskuse, případně chce jinak narušit normální věcnou diskusi. Činnost trolla se nazývá trolling nebo trollování.

Dále chce poskytovat obětem psychickou podporu. Britské úřady již v minulosti realizovaly opatření vůči on-line zneužívání, avšak nevyhnuly se kritice. Oběti si stěžovali, že muži zákona jednají pomalu. Nová skupina s názvem Online Hate Crime Hub také plánuje posílit vztahy mezi uživateli a policií.

Úřady oznámily, že pilotní projekt bude stát město více než 1,7 milionu liber (asi 53 milionů korun) po dobu dvou let. Ministerstvo vnitra tento projekt podpoří částkou 452 tisíc liber (asi 14 milionů korun).

Diskuze (88) Další článek: Google vylepšil javascriptové Street View. Díky tomu mohla vzniknout tato úžasná prohlídka Zugspitze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,