Vtípek: Google nasnímal, jak Seznam snímá

Čas od času se zasmějeme na vtipnými obrázky, které pořídily kamery Googlu při snímání ulic do služby StreetView. Teď nás na jeden takový upozornil čtenář Václav M. a je to úlovek vskutku paradoxní – snímkovací auto Googlu totiž zachytilo snímkovací auto Seznamu. Seznam podobné focení ulic provádí pro svou službu Panorama. Protože je snímkovacích aut jen pár jednotek a každou silnici projedou ideálně jen jednou, je pak tedy obrovská náhoda, že vznikl právě tento snímek:

758542229 551103056
Auto je sice zkreslené, protože se s konkurencí míjelo ve větší rychlosti, a působí jakoby bylo složeno ze dvou různých automobilů, protože na zadní části chybí polep, ale je jednoznačné, že se jedná o auto snámající data pro Mapy.cz

Samozřejmě nás okamžitě napadlo, zda je na mapě seznamu snímek z opačné strany, ale na stejném místě má zatím jen staré staré snímky z ledna 2014. Na první pohled nekvalitní snímky se špatným světlem a sněhem ozdobenou krajinou chtěli v Seznamu evidentně rychle nahradit, a tak stejné místo projeli ještě jednou v červenci loňského roku. To je právě zachytilo auto od konkurenčního Googlu.

322523213 
Stejné místo z pohledu Seznamu. Bohužel se staršími snímky.

Ovšem v Panoramě na Mapy.cz se auto Googlu na daném místě stejně neobjeví. Jak vidno, Seznam zde měl ještě starou, pronajatou verzi snímací techniky, která ani za dobrých světelných podmínek nepodávala uspokojivé výsledky. A tak letos snímají vše znovu novou technikou a v daleko lepší kvalitě. Starší snímky už by proto bylo zbytečné do map implementovat. 

Diskuze (16) Další článek: Virtuální realita Vive VR bude tento rok v prodeji jen v omezeném množství

Témata článku: , , , , , , , , , ,