Vtípek: Navštivte americké stránky Microsoftu a zadejte OUTATIME

Microsoft na své americké stránce připravil vtípek po fanoušky filmu Návrat do budoucnosti, protože část děje jeho filmu se odehrává právě dnes – 21. října 2015. tehdy se jednalo o relativně vzdálenou budoucnost, snímek totiž dorazil do kin před třiceti lety.

Pokud navštívíte adresu https://www.microsoft.com/en-us a na klávesnici vyťukáte OUTATIME, spustí se krátká animace s průletem stroje času v podobě slavného sportovního vozu DeLorean a poté se načte speciální podoba webu, na které Microsoft srovnává elektroniku z poloviny 80. let minulého století se svými současnými produkty a tvrdí, že to vlastně dokázal.

471396734 153463289
Speciální web, který se zobrazí po zadání OUTATIME

Nebaví se jen Microsoft, ale celá geekovská scéna, která si naopak všímá spíše toho, že filmové představy budoucnosti za třicet let byly v roce 1985 spíše k smíchu.

Back to The Future vs The Reality of 2015.

Posted by Junkee on 18. říjen 2015

Sice nelétáme v autech a na skateboardech a stejně tak maličká pizza se v mikrovlnce nezmění na obří, ale zase máme internetový kyberprostor, jehož možnosti a dopady si tehdy dokázal představit jen málokdo.

Stejných chyb se automaticky dopouštíme i dnes, když se snažíme odhadovat, jak bude vypadat společnost za dalších třicet let v říjnu 2045, protože ji předpovídáme na základě současné zkušenosti, což je samozřejmě chyba.

Takže zatímco si dnes myslíme, že svět bude patřit autonomním vozům, realita může být nakonec úplně jiná a hlavní technologickou novinkou může být něco úplně jiného a dnes zdánlivě marginálního. Stejně jako internet z počátku 80. let, který tehdy k životu potřeboval jen málokdo.

Diskuze (14) Další článek: Cortana se naučí některé kousky ze světa Applu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,