Yahoo míří k prodeji, novým majitelem je Verizon [doplněno]

Už řadu měsíců můžete číst, jak vrtkavá je židle pod současnou šéfkou Yahoo Marissou Mayer. Spekulace o prodeji a jejím odchodu bublají na povrch každý týden.

Klepněte pro větší obrázek
Marissa Mayer, zdroj: Wikipedia

Nyní se zdá, že vše spěje ke konci. Recode hlásí, že se akcionáři Yahoo dohodli se společností Verizon na převzetí. Verizon zaplatí 5 miliard dolarů a získá dalšího historického obra internetu.

Verizon už totiž před rokem koupil AOL, kdysi slavného poskytovatele připojení k internetu, který je dnes známý především svými obsahovými službami. Byť stále má nemalý příjem z internetového dial-up připojení, které spousta lidí zapomněla zrušit.

Yahoo je čistě obsahovou firmou a mobilní operátor Verizon ji tedy koupí především pro rozšíření nabídky obsahu a reklamních ploch. Ostatně současný šéf AOL Tim Armstrong ještě v samostatném AOL navrhoval spojení s Yahoo a Marissa Mayer jej odmítla. Nyní se Armstrong nejspíš stane kromě AOL i šéfem Yahoo a Marissa Mayer z firmy odejde.

Oživeno: Verizon oficiálně potvrdil převzetí Yahoo za částku 4,83 miliardy dolarů v hotovosti. Yahoo se integruje s AOL a bude spadat pod Marni Walden, výkonnou vice prezidentku Verizon. Celá akvizice bude dokončena v prvním čtvrtletí 2017 a do té doby bude Yahoo fungovat nezávisle. Transakce nezahrnuje hotovost Yahoo, podíly Yahoo v Alibaba Group Holdings, podíl v Yahoo Japan, některé patenty a menší investice. Ty zůstanou v majetku Yahoo, které si po dokončení transakce změní jméno a promění se na investiční společnost.

Diskuze (9) Další článek: Útočníci mohli získat přístup do počítačů a telefonů od Applu, stačil k tomu obrázek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,