Hardware | Procesory

Známe parametry nových procesorů Kaby Lake. Takty budou vyšší než u Skylake

Zatímco AMD představilo zcela novou mikroarchitekturu Zen, u Intelu se chystá Kaby Lake, který je v modelu tick-tock-refresh posledním článkem. Ačkoliv ještě neznáme přesná data, kdy Intel nové procesory uvede, nejpravděpodobněji se zatím jeví poslední čtvrtletí příštího roku. I přesto se však již objevily parametry prvních procesorů.

Jde o modely pro patici LGA 1151 a najdeme mezi nimi jako odemčené procesory s písmenem K na konci, tak zamčené modely a ty se sníženým TDP. Ve všech případech se jedná o modely se čtyřmi jádry a případným hyper-threadingem.

Scrn-08-23-002.png
Parametry desktopových procesorů Kaby Lake (zdroj: Ocaholic)

Pokud s plánovanými modely porovnáme ty aktuální, většinou najdeme rozdíl v taktu 200 MHz. To se týká také nejvýkonnějšího modelu i7-7700K (4,2 GHz) a i7-6700K (4,0 GHz). Boost u tohoto modelu by potom mohl znamenat takt kolem 4,5 GHz, tedy v rámci procesorů pro desktopy nejvyšší hodnotu u Intelu vůbec. Společně s modelem i7-7600K mají TDP na hodnotě 95 W.

Scrn-08-23-001.png
Parametry mobilních procesorů Kaby Lake (zdroj: Ocaholic)

Web Ocaholic přinesl také první parametry mobilních procesorů pro notebooky a tablety. I u těch Intel sáhnul k mírnému zvýšení frekvence, i když se jedná většinou o 100 MHz v základu. To je případ třeba modelu m3-7Y30 ve srovnání s aktuálním m3-6Y30.

Diskuze (16) Další článek: Microsoft stále vylepšuje svůj Arrow Launcher. Takhle by vypadal Android v jeho podání

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,