4 způsoby jak si vytvořit vlastní Spotify či Netflix

Vlastní multimediální cloud s webovým přehrávačem a mobilními aplikacemi si zvládne vytvořit každý mírně pokročilý uživatel počítače. A řešení existuje i pro ty nezkušené.
Kapitoly článku

Ačkoliv streamování multimédií nabývá na popularitě, ne každému uživateli může tento způsob distribuce vyhovovat. Mnozí stále dávají přednost domácímu síťovému úložišti, kde je domácí sbírka hudby, filmů či seriálů v bezpečí a nehrozí, že o ni po ukončení předplatného přijdete.

Pokud z takového zařízení chcete obsah přehrát na lokálních počítačích, není problém otevřít libovolný přehrávač, jenž si poradí s běžnými síťovými protokoly. Problém však může nastat, když si stejný obsah, uložený na domácím serveru chcete přehrát z internetu. A může to být vypůjčený notebook, tablet nebo chytrá televize.

wiin.jpg
Vlastní multimediální cloud se může hodit i na lokální síti. Odpadnou tím mnohé starosti

Potíže odpadnou, pokud lze domácí NAS kromě úložiště použít i jako webový server. V takovém případě je možné nainstalovat některou z multimediálních služeb a vybudovat si tak přehledný webový přehrávač, nad nímž má plnou kontrolu uživatel. Vybrali jsme služby, které lze použít ve webovém prohlížeči a zároveň nabízí vlastní aplikace pro smartphony či tablety a případně i pro chytré televize.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,