Acer Predator 15 a 17: nové supervýkonné notebooky pro bohaté hráče

Nejvýkonnější nové procesory, grafiky i paměti napěchované do notebooků. To jsou novinky Predator 15 a Predator 17, které přivezl Acer na letošní evropský veletrh spotřební elektroniky IFA. Nové herní stroje nabídnou právě představené procesory Skylake, grafiky GTX 980M, až 32 GB pamětí DDR4, 512GB SSD a volitelně také 4K displej.

Noví predátoři nebudou levní, ceny se budou odvíjet dle konfigurace, ale startovat se bude na ceně 39 990 Kč. Na tolik vyjde 15" model Predator 15 s Full HD displejem, větší 17" model pak bude nejméně za 41 990 Kč. Špičkové konfigurace pak cenu ještě navýší.

Predator-15_05.jpg Predator-15_04.jpg 
Patnáctipalcový Predator a ukázka chladícího modulu, který lze zasunout do šachty namísto mechaniky

Vysokou cenu ale objasní pohled do technické specifikace. Základem je nový procesor Intel 6. generace (Skylake), konkrétně Core i7-6700HQ a grafika Nvidia Ge-Force GTX980M. Paměti DDR4 bude 16 nebo 32 GB. Vrcholem z hlediska úložiště bude rychlé 512GB SSD připojené na NVMe PCIe, co nabídnou nižší konfigurace, zatím nevíme.

Predator-17_01.jpgPredator-17_02.jpg 
Větší model má stejný design, jen větší displej a trochu jiné konfigurace. Samozřejmostí je u obou velikostí matný displej a podsvícená klávesnice s barevnými zónami

Rychlá konektivita včetně nového USB 3.1 s konektorem Type-C už ani nepřekvapí. Zaujme možnost obsluhy až tří displejů (dva připojené), z čehož jeden může využívat technologii Nvidia G-Sync (bohužel však G-Sync nepodporuje přímo monitor zabudovaný v notebooku). Zajímavě řešené je chlazení, které se chlubí novými technologiemi pro nižší hlučnost, odolnost proti prachu a hlavně také chladícím modulem pro zvýšení účinnosti. Ten lze zastrčit do šachty namísto DVD mechaniky.

Standardem u menší i větší verze bude Full HD rozlišení displeje, přičemž paradoxně jen menší 15" verze nabídne za příplatek i 4K rozlišení. Zvuk pak zajistí dvojice reproduktorů a subwoofer, přičemž větší model má reproduktory čtyři a subwoofery rovnou dva. Kdo dává přednost sluchátkům, ten ocení výkonnou zvukovku, která zvládne obsloužit i studiová sluchátka s impedancí až 600 Ω.

Diskuze (1) Další článek: Hlavní slabina roboaut? Jsou příliš slušná

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,