Amazon hledá jen v USA 100 000 skladníků. Ani e-shopy nejsou v době krize nafukovací

Amazon ve svých obřích překladištích po celém světě zaměstnává více než 200 000 robotů, lidská síla je nicméně stále nezbytná a ukazuje se to i v těchto dnech.

Jak se postupně jednotlivé země uzavírají a vyhlašují nejrůznější stupně celostátních karantén, lidé zůstávají doma a snaží se vše objednávat přes internet.

Amazon hledá jen v USA 100 000 skladníků

S několikadenním zpožděním za Evropou se pomalu uzavírají také USA, Američané zvyklí na online nákupy je ještě znásobili, a tak začíná pociťovat tlak i Amazon – chybí mu lidi.

Poptávka po skladnících a dalších profesích v logistice raketově roste, a tak firma na svém blogu oznámila, že urgentně hledá dalších 100 000 lidí jen v USA. A jelikož v dalších regionech je situace mnohdy ještě horší, Bezosovo impérium investuje do zvýšení mezd 350 milionů dolarů. Hodinová mzda v USA poskočí o 2 dolary za hodinu, ve Velké Británii o 2 libry na hodinu a tak dále.

Pod enormním tlakem jsou i české firmy

Jelikož v mnoha zasažených zemích online tržiště a rozvážkové firmy suplují kamenné obchody stále větší měrou, stává se z nich pomalu kritická infrastruktura, která nesmí selhat.

Klepněte pro větší obrázek
Rozvážkové e-shopy s potravinami přestávají stíhat

A jelikož ani jejich logistické kapacity nejsou bezmezné, postupně omezují služby a zavádějí čekací listiny. Některé menší e-shopy, třeba s průmyslovou chemií, pak zcela zkolabovaly. Důvod? Češi doma začali ve velkém míchat dezinfekční gely z alkoholu, isopopylalkoholu a glycerolu.

Koronavirus online

Váš názor Další článek: Microsoft chce, aby měly všechny programy moderní rozhraní. Připravil web i knihovny pro vývojáře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,