AMD se daří, finanční výsledky za první čtvrtletí jsou rekordní

AMD zažívá poslední rok hodně citelný růst tržeb, a to hlavně díky velmi úspěšným procesorům Ryzen. Úspěchu napomohly i grafické karty Radeon, které za poslední čtvrtletí zaznamenaly nárůst v podílu na trhu o 8 %. To se projevilo ve finančních výsledcích firmy, AMD hlásí rekordní tržby ve výši 1,65 miliardy dolarů. Vůči stejnému kvartálu loňského roku to představuje růst o 40 %!

Klepněte pro větší obrázek

Divize zodpovědná za procesory Ryzen utržila 1,115 miliardy dolarů, což je o 23 % lepší výsledek oproti předchozímu čtvrtletí a dokonce o 95 % lepší výsledek, něž před rokem, kdy se ještě neprodávaly procesory Ryzen první generace.
Na aktuálních výsledcích hospodaření je vidět, jak procesory Ryzen celou firmu „nakoply“ a jsou nyní pro AMD klíčovým produktem.

Klepněte pro větší obrázek

Z hlediska grafických karet je zajímavým údajem, kolik procent grafických karet skončilo v rukách těžařů. Podle průzkumů AMD je to zhruba jen 10 % jejich karet. Zjevně nejsou na těžbu tak oblíbené jako karty Nvidie.

Výhled AMD pro další čtvrtletí je optimistický a tržby mají nadále růst. Tomu má pomoci hlavně uvedení nové generace procesorů Ryzen 2000 a nových APU s grafickým jádrem Vega.

Diskuze (37) Další článek: Skončí výhodné nákupy z Číny? Možná už v roce 2021

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,