Americký seriál krátce po premiéře oficiálně v Česku s titulky? Jde to!

O situaci na českém internetovém trhu s filmy a seriály už zřejmě obrázek máte – převažuje zde šedá zóna úložišť a průkopnické služby Voyo či Topfun sem tam zaujmou nějakým titulem, ale pro většinu trháků člověk musí sáhnout jinam. Obzvlášť to platí u seriálů. Ale máme tu první závan toho, jak bychom si distribuci americké seriálové produkce na českých internetový trh představovali – finální série seriálu Breaking Bad bude dostupná na službě Voyo s českými titulky krátce po odvysílání v USA.

Serialy.jpg
Nabídku seriálů Voyo.cz obohatily dva tituly, jejichž názvy jsme byli zvyklí hledat spíše na Ulož.to

Kromě toho na Voyo přibyly všechny dosavadní série seriálu Breaking Bad a také obě série seriálu Client List, vše v původním znění s titulky. Voyo můžete sledovat na internetu, v mobilních zařízeních nebo chytrých televizích, k dispozici je za předplatné 189 Kč měsíčně, aktuálně je možnost objednat 2 měsíce za cenu jednoho.

Jsou to první záblesky, na kterých je však vidět, že možnost i vůle dodat oficiální cestou na český internet nové americké seriály by byla. Uvidíme, jak rychle se bude nabídka rozšiřovat. Je totiž pochopitelné, že to bude odrazem toho, jaký zájem vzbudí nabídka současná. Pokud uspěje, bude pro provozovatele Voyo motivací, aby zařadil další z mnoha aktuálních úspěšných amerických seriálů.

Poznámka: v oficiálním tiskovém prohlášení není pevně stanovena prodleva zveřejnění po premiéře v USA. Slovu „krátce“ se nedá porozumět jinak než v řádech dnů, mělo by záležet de facto jen na vytvoření českých titulků, ovšem na potvrzující odpověď ještě čekáme.

Aktualizováno: Tak ano, u nás bude seriál vysílán se zpožděním maximálně v řádech jednotek dnů.

Diskuze (67) Další článek: NSA buduje datacentrum v Utahu. Odborník odhaduje jeho kapacitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,