Apple nabírá nové inženýry pro bezdrátové nabíjení. Po podložce AirPower ale stále není vidu ani slechu

Už v září roku 2017 Apple prezentoval novou bezdrátovou nabíječku AirPower, u které se Apple pyšnil tím, že bude umožňovat nabíjení třech zařízení zároveň - iPhonu X, chytrých hodinek Watch a bezdrátových sluchátek AirPods umístěných v dobíjecí krabičce. Už je tu ale konec roku 2018 a žádné takové zařízení Apple stále nenabízí.

V průběhu času dokonce zmizely i všechny zmínky na webových stránkách Applu, což ukazovalo na to, že s vývojem této podložky jsou větší problémy, než se čekalo. Dle neoficiálních informací je to hlavně problém s rušením a přehříváním, což ovlivňuje i rychlost nabíjení a není zrovna ideální pro samotnou baterii. Samotná technologie staví na běžném Qi standardu, který Apple používá napříč zařízením s podporou bezdrátového nabíjení.

I když Apple všude zrušil zmínky o AirPower, jako kdyby nic takového neexistovalo, stále je zmiňována v náborovém inzerátu. V něm Apple hledá zaměstnance do týmu pro oblast bezdrátového nabíjení.

Klepněte pro větší obrázek

Apple AirPower tak pravděpodobně je stále ve vývoji, ale není jasné, kdy se tento produkt dostane na trh. Dle analytiků by to mohlo být v prvním čtvrtletí příštího roku, ale odkládání už bylo tolik, že je to opravdu jen čistá spekulace.

Diskuze (64) Další článek: Firemním Microsoft Teams se neuvěřitelně daří. Jsou populárnější než konkurenční Slack

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,