Apple omezuje. S jeho kreditkou si nekoupíte kryptoměny, lístky na loterii a třeba ani žetony v kasinu

Dostupnost kreditní karty Apple Card pro širokou veřejnost se očekává příští měsíc. Buse se to tedy týkat jen USA, kde karta bude dostupná. Goldman Sachs, který pro Apple poskytuje finanční infrastrukturu za tímto produktem, zveřejnil podrobnosti o možnostech a pravidlech používání karty. Z nich vyplývá, že karta bude mít řadu omezení.

Dle informací tak nebude možné pomocí Apple Card kreditu nakupovat kryptoměny nebo jiné formy virtuálních měn. Stejně tak je zakázán nákup loterijních lístků, platba za žetony v kasinech, mezinárodní platby, využití v externích službách pro platbu mezi uživateli a cokoli, co souvisí se sázením.

Nutno podotknout, že podobná omezení jsou často aplikována i u jiných kreditek, v tomto směru tady karta Applu nebude nijak výjimečná. 

Zároveň se ale podmínky zmiňují i o jakékoli změně softwaru či hardwaru iPhonu, který znamená automatickou nemožnost využívat kartu s daným zařízením. Jedná se typicky třeba o jailbreak iPhonu.

Je tak jasné, že se Apple s Goldman Sachs snaží minimalizovat různé možnosti zneužití a podvodu, což částečně hrozí i u zcela standardních plateb. Základní podmínky zůstávají stejně - Apple Card nemá žádné poplatky, při standardní platbě dostanete každý den 1 % zpátky, 2 % při platbě přes Apple Pay a 3 % při platbě čehokoli od Applu.

Diskuze (39) Další článek: Technologické dozvuky víkendové střelby v USA: Cloudflare přestal poskytovat síťové služby diskuznímu fóru 8chan

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,